Naar aanleiding van 100 jaar Tour de France streek de Nederlandse televisie op zaterdag 1 juni 2013 neer in Grobbendonk. Voor de jubileumeditie van de Tour zocht de ploeg van het programma “De Avondetappe” naar unieke locaties voor hun opnames. En waar konden ze beter terecht dan in ons Kempens Wielermuseum aan het Astridplein in Grobbendonk?
 
“De Avondetappe” is een televisieprogramma van de Nederlandse omroep NOS en staat volledig in het teken van de Tour de France. Je kan het vergelijken met de Vlaamse “Vive le vélo” van de VRT. Tijdens elke aflevering van “De Avondetappe” zal Joost Prinsen verhalen vertellen over 100 jaar Tour de France. Dat de NOS koos voor het Kempens Wielermuseum als uniek decor voor hun televisieprogramma maakt het gemeentebestuur uiteraard bijzonder trots. In het museum wordt immers het verhaal verteld van de grootste wielrenners die de Kempen gekend heeft.
 
Oud-wielrenner en Grobbendonkenaar Sus Verhaegen is al jaren een fanatiek verzamelaar van relikwieën uit de wielrennerij. Door zijn connecties in het wielermilieu slaagde hij erin een indrukwekkende verzameling op te bouwen die hij nu ter beschikking stelt van het museum.
 
De afleveringen worden uitgezonden tijdens de Tour de France vanaf 29 juni 2013.